FootGolf

Dummies guide till FootGolf

0

Situationen

FootGolf är en sport där spelare tävlar om att sparka in bollen i hålet på green zonen med så få antal sparkar som möjligt. Det spelas med minimal marskalkövervakning och förlitar sig på spelarens integritet för att visa hänsyn till andra spelare och följa reglerna. Oavsett hur konkurrenskraftiga de är, bör alla fotgolfare uppträda på ett disciplinerat sätt och alltid visa artighet och sportsmannaanda. Så här fungerar FootGolf.

Din personlighet

Platt keps eller golfkeps på huvudet
Skjorta med krage för överkroppen
Golfshorts och knähöga strumpor för underkroppen (föredrar Argyle)
Inomhus- eller AstroTurf-träningsskor rekommenderas.

Din utrustning är utmärkt.

En fotbollsboll i storlek 5 och en rundbollsmarkör krävs. (En FIFG-godkänd tee är ett alternativ.)

Förbered dig.

Förbered dig minst 10 minuter innan din starttid på starttee.
(Du kommer inte att kunna uppnå det!) Du kommer inte att kunna träna på kursen innan du börjar).
Gör dig redo att ta upp det!

Zonen för tandsjukdomar

Spelaren med högst tidigare poäng går alltid först. Kasta bollen nerför fairway när det är din tur. (Användningen av en tee är valfri.) Att sparka från marken eller att spela upp till 2 meter bakom märkena är båda alternativen.

Den raka vägen

På fairway är den spelare som är längst bort från hålet den första att spela. Alla bollar som är i vägen eller i en position som gynnar dig måste markeras och tas bort. Du kan märka din boll om den stör en annan spelare. Om du slår en annan boll längs fairway, måste motståndaren lägga tillbaka sin boll på samma plats.

Den gröna zonen är en plats där allt är grönt.

Inom 3 meter från hålet måste du markera din boll. Ni kommer båda att bestraffas en spark om ni inte markerar er boll och den träffas av en annan spelare. Att placera din bollmarkör bakom bollen, i linje med hålet, är den rätta tekniken för att markera bollen. När du puttar kan du rulla bollen med tån eller vristen men inte sulan.

Bunkrar

Du får inte spurta eller skopa bollen ur bunkern. När du har sparkat, kom ihåg att raka bunkern för nästa spelare.

Områden med straff

På en FootGolf-bana finns det två typer av vattenhinder: gul (framtill) och röd (bakåt) (vid sidan)
Det är inte möjligt! Du måste ta ett strafffall (+1 spark) om din boll är flytande eller hög.
Om din boll inte flyter eller höjs kan du försöka spela den från faran utan att ta på dig några straff, men var försiktig så att du inte rör eller stör någonting.

Gul

• Spela bollen från den plats där den senast passerade hazaren och flaggan, och resa tillbaka så långt du vill. Du kan släppa på hazardlinjen vid platsen där bollen korsade hazarden och gick in i vattnets green-sida om bollen korsade hazarden och gick in i vattnets green-sida.

Färgen röd (båda alternativen ovan) ELLER…

• Om hazarden är lika långt från hålet från den punkt där den senast korsade risklinjen, spela bollen på motsatt sida om hazarden är inom 2 m från ingångspunkten.

Utom kontroll

Du måste ta en straff och återvända till området där du senast sparkade om du sparkar din boll utanför banans gränser.

Sluta

När det blåser eller dåligt väder kan du ringa “STOPP” och markera din boll när den stannar. Du kommer inte att kunna hämta den om inte en annan spelare begär det. Du kan flytta din boll tillbaka om den rör sig.

Poängsättning

Se till att du byter scorekort på första tee och skriv tydligt ner din motståndares poäng. Kontrollera dina poäng efter varje hål och kom ihåg att signera scorekortet.

Domenic Felton

Hur man spelar FootGolf på rätt sätt

Previous article

Vilket är det bästa sättet att spela fotgolf?

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in FootGolf