Tips och tricks för footgolf

Om du nyligen har börjat spela fotgolf och snart ska ut på green, använd Footgolf Frenzys tips och tekniker för att förbättra ditt spel!

1. Ta på dig en acceptabel klädsel.

Ta på dig lämpliga fotgolfkläder, inklusive golfmössa, krage t-shirt, argyle strumpor och sportskor, för att ha roligt. Du bör bära något som är både bekvämt och anpassningsbart. Knälånga shorts är att föredra framför heltäckande byxor eftersom de tillåter lättare benrörelser. Kontrollera med klubben att du följer dess klädkod för Footgolf.

2. Ta med dig en handduk.

De flesta fotgolfbanor erbjuder fotgolf under hela dagen, från tidig morgon till sen kväll. Om du tänker börja ditt Footgolfspel tidigt på morgonen bör du ta med dig en handduk. Smuts, gräs och dagg har större sannolikhet att fångas upp av fotbollar som ligger på marken. Du kan använda en handduk för att torka av både bollen och händerna.

3. Anställ en fotbollsspelare

Istället för att slösa pengar på din fotboll kan du hyra en från kursen. Du behöver inte oroa dig för att råka punktera eller förlora din boll om du anlitar en. När en golfboll träffar en vattenhinder på banan får du en ny på en gång, vilket sparar tid.

4. Bekanta dig med fairway

Att veta vad du kan förvänta dig på Footgolfbanan är att föredra. Skaffa en bankkarta och ta reda på var alla hålen ligger så att du vet vart du ska sikta när du börjar spela.

5. Motion

Innan du spelar Footgolf bör du träna. Det rekommenderas att du övar på bensvängar innan du sparkar bollen, eftersom din spark påverkar fotbollens riktning.

6. Gör ett slag med skosnörena

.
Bollen ska sparkas med hjälp av dina skosnören. Snörena ger din spark den ideala mängden styrka och kontroll. Nybörjare inom fotgolf tror ofta att sparka bollen med tån kommer att driva bollen längre med mindre ansträngning, men detta är en tuff och opålitlig teknik.

7. Experimentera med vinden

.
Se efter vindriktningen. Detta är ett mycket viktigt övervägande att göra när man spelar Footgolf. Vinden kan avleda din boll och göra att ditt slag blir förstört. Spela därför med vinden.

8. Träna båda fötterna

Och även om det inte krävs att du vet hur man sparkar ordentligt med båda fötterna, uppmuntras du att träna med båda fötterna. Detta är till hjälp om du går in i ett hinder, t.ex. ett träd eller en bunker, som gör det omöjligt att sparka med den valda foten.

9. Ta bort bollen.

När du har sparkat fotbollen i hålet ska du ta ut den. En fotboll tar mycket plats i hålet på grund av sin storlek. Och det är troligt att när andra sparkar sin boll kommer de att missa sitt skott. Innan du planerar dina utslag ska du också ta bort alla andra bollar från hålet eftersom det förhindrar att din boll studsar av.

10. Känn igen potentiella faror

Footgolf spelas vanligtvis på eller i närheten av en golfbana. På green kan det finnas träd, bunkrar, kullar eller sjöar. Se till att du är medveten om var de finns… och håll dig borta från dem!