Vår integritetspolicy förklarar att vissa av länkarna i vårt publicerade material kan leda till lite provision. Tiger Woods eller till och med countryklubbar kan komma att tänka på när du tänker på golf. Foot Golf, å andra sidan, har någon någonsin hört talas om det? Att använda fötterna istället för en golfklubba är en relativt ny sport, men vad är egentligen fotgolf?

Även om den har inslag av både fotboll och golf, är Foot Golf mer lik golf. Fotgolfens mål är att få in en fotboll i ett hål med en diameter på 50-52 cm med minsta möjliga antal sparkar. Med det minsta antalet skott utses en vinnare.

FootGolf är sportens officiella namn, och vi kommer att använda det i våra blogginlägg från och med nu för att referera till aktiviteten.

Om du inte är bekant med Footgolf, ta en titt på videon nedan för en introduktion till denna snabbt växande aktivitet i USA.

FootGolf regler

Reglerna för FootGolf är, trots sitt rykte som ett socialt tidsfördriv, något stela. Att spela efter reglerna säkerställer att alla har lika möjligheter att lyckas.

FootGolf for Dummies är en användbar primer för nykomlingar till sporten i USA, som övervakas av American FootGolf Federation, som har en omfattande uppsättning regler, inklusive många vad man bör och inte får göra.

Ett underbart sätt att lära nybörjare om spelets regler, etiketten för kursen och mer är att använda den här metoden. Några viktiga punkter att komma ihåg är:

FootGolf: En snabb översikt

Om du kan få in din boll i hålet med kortast antal sparkar, har du gjort ett bra jobb.

Spelare förväntas agera i enlighet med andan i spelet i detta självspelande spel. Varje spelare bör uppträda på ett professionellt sätt hela tiden under ett spel. Detta är kärnan i FootGolf!

Vilka är de bästa FootGolf-kläderna?

Så länge din klädsel är respektabel är du bra att gå på de flesta kurser.

Men om du menar allvar med sporten måste du bära följande:

En elegant skjorta eller blus med krage som gör att du kan spela spelet bekvämt är en skjorta eller blus med krage.
Om du menar allvar med golf, kommer du alltid att bära knähöga strumpor, även kända som Argyle strumpor, som är “kors och tvärs” strumpor.
Inomhus Astro-stövlar eller smarta sneakers i fotbollsstil är de bästa skorna att bära.